Spil Dansk - Fællsessang i Munkebo

                                                            

 Torsdag den 28. oktober havde Munkebo Koret og Munkebo Biblioteks Venner arrangeret en herlig eftermiddag med sang og musik som forspil/optakt til Spil Dansk Ugen.

 Formanden for Munkebo Biblioteks Venner Agnete Søgård Hansen kunne byde velkommen til ikke mindre end en verdenspremiere på Munkebo Bibliotek. Det var nemlig første gang, at der i det nye bibliotek var skabt rum til koncerten, hvor de fremmødte knap 100 fik en dejlig oplevelse.

 Formanden for Munkebo Koret Grethe Nielsen gav en morsom introduktion til korets sange – ”Venskab” og ”Goodnight”, de er ikke danske, men med alle de ikke-danske ord, som vores lille sprog nu er fyldt af – kunne de med lidt god mening nærme sig. Flotte sange, der under Jytte Rasmussens kyndige dirigentstok blev smukt blev fremført og godt akkompagneret af pianist Christian Søgård.

 Agnete Søgård Hansen gav en spændende introduktion til hver enkelt fællessang.

 De var: Jutlandia, Et hav der vugger sig til ro nu, Sensommervise, Barndommens land og især Skovens Sang, hvor musikken var komponeret af ikke mindre end eftermiddagens pianist Christian Søgård. Den var meget smuk.

 Så kom SPILFOLK til. De 4 modne mænd fik publikum i stemning til at danse folkedans, men det nøjedes med at sidde og vugge på stolene. Muntert og flot fremført og med stor applaus.

 Så var der igen fællessang, denne var det sangene: Mørkets sang, Roselil og hendes moder, Venner ser på Danmarks kort, Joanna, Man binder os på mund og hånd og endelig Noget om helte.

 Så skal man da love for at Christian Søgård svingede harmonikaen på brystet og sang og spillede lystige viser, som i den grad faldt i publikums smag, og man kvitterede med stående applaus.

 En herlig eftermiddag, der sluttede af med god snak over en kop kaffe. Og så gik vi glade hjem nynnende og med musik i ørerne.

 Et enkelt skår i det fine arrangement var dog det generende sollys.

Af Egon Gaarde

Munkebo Biblioteks Venner og Munkebokoret stod for arrangementet